• Lumea in Stiri

Imagini in premiera cu regina Elisabeta a II-a, difuzate in documentarul The Queen Unseen/FOTO+VIDEO

Updated: Apr 11, 2021


Postul britanic ITV1 difuzează un documentar care despre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, suverana care deţine recordul de longevitate pe tronul britanic.


Filmul "The Queen Unseen", este realizat din imagini rare, niciodată difuzate, precum şi filme de amator. "Este regina noastră, aşa cum nu a mai fost văzută înainte", anunță trailerul documentarului.

Filmul arată şi secvenţe de viaţă privată a familiei regale, relativ necunoscută. Printre imaginile de arhivă, publicația britanică Daily Mail vorbeşte despre un film de vacanţă, realizat cu camera video la Crăciunul din 1953, pe când regina şi soţul ei erau în vacanţă.

Cuplul format din guvernatorul general al Noii Zeelande din epocă, Willoughby Norrie, şi soţia sa, Patricia, i-au primit la domiciliul lor. În aceste imagini, poate fi văzut prinţul Philip care încearcă, fără succes, să se urce pe o saltea gonflabilă în piscină, sub privirile amuzate ale reginei Elisabeta a II-a, pe atunci în vârstă de 27 de ani.

Cotidianul Daily Mail amintește și alte imagini din episoade emblematice cu suverana, în special un videoclip din 1960 în care îl ţine în braţe pe prinţul Andrew, pe atunci în vârstă de 7 ani, sau vizita sa la mareşalul Tito, dictatorul din fruntea Iugoslaviei, la Belgrad în 1972.


Documentarul, al cărui prim episod a fost difuzat joi, este prezentat cu prilejul aniversării a 95 de ani a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în 21 aprilie.47 views0 comments