• Lumea in Stiri

In Germania, cu testul negativ la magazin


În mai multe orașe din Germania, magazinelor li s-a permis să-și redeschidă porțile pentru clienți.


Dar este obligatoriu pentru cumpărători să prezinte un rezultat negativ al testului pentru coronavirus înainte de accesul în magazine.


În urmă cu aproximativ două săptămâni, a devenit obligatoriu în Berlin testul negativ ca bilet de intrare în magazine ori pentru a merge la coafor și accesa diverse alte servicii.

Mai mult, în supermaketuri este obligatorie purtarea unei măști de tip FFP2.


La intrarea în magazine, paznicii îți solicită să faci dovada testului de coronavirus, evident cu rezultat negativ, efectuat la un centru acreditat.


După ce prezinți actul cerut, ți se mai cere să completezi un formular: numele, prenumele, adresa, numărul de telefon și ora intrării în magazin.


Numeroși clienți sunt respinși pe motiv că nu s-au testat.


În capitala germană, regulamentul a fost introdus după ce incidența îmbolnăvirilor a depășit 100 de infecții la 100.000 de locuitori în decurs șapte zile.


Și alte landuri federale au ales să urmeze modelul Berlinului.


Deutsche Welle scrie, însă, că s-a ajuns la situații absurd. La Aachen, în Renania de Nord-Vestfalia, poți merge la coafor netestat. La Köln, la 65 de kilometri distanță, ai nevoie de un rezultat negativ la test, dar îți poți face un test rapid în fața frizerului.


La 30 de kilometri depărtare, la Bonn, acest lucru nu este permis, fiind obligatoriu să te testezi la un centru acreditat.


În Germania, fiecare cetățean are dreptul la cel puțin un test gratuit pe săptămână.

La Berlin există deja o rețea mare de centre de testare. La unele dintre cele aproximativ 300 de centre, oamenii pot efectua testul și fără programare prealabilă, în timp ce la altele programarea este neapărat necesară.Uneori, centrele pur și simplu nu fac față cererilor, cu precădere în diminețile de sâmbătă, zi în care oamenii pot petrece mai mult timp la cumpărături.

16 views0 comments

Recent Posts

See All