• Lumea in Stiri

India vrea sa introduca politica celor 2 copii, ca sa reduca populatia
Politica celor doi copii este una controversată. Dar mai multe state indiene se gândesc să o pună în aplicare și să stimuleze sterilizarea, ca mijloc de control al creșterii populației.


Statul Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, cu un număr de locuitori mai mare decât Brazilia, a anunțat proiectul legislativ prin care orice persoană cu mai mult de doi copii ar putea pierde ajutoarele de stat, subvențiile și chiar locurile de muncă în instituții guvernamentale.


Dacă într-o familie cu doi copii unul dintre părinți suferă o sterilizare voluntară, această familie va putea primi stimulente, potrivit The Guardian.


Guvernul local a spus că proiectul de lege este motivat de „resursele ecologice și economice limitate”.


Si statul nord-estic Assam a anunțat planuri pentru o măsură similară, care anulează beneficiile guvernamentale pentru familiile cu mai mult de doi copii, iar statul Gujarat este, de asemenea, în curs să anunțe o legislație similară.


Însă, deși se preconizează că India va depăși China ca număr de populație în următorul deceniu, mulți au pus la îndoială necesitatea acestor politici propuse în statele indiene și spun că, deși acum populația este numeroasă, nașterile sunt in declin.


O politică pentru doi copii a fost deja pusă în aplicare sub diferite forme în 12 state din India, dar patru state au revocat-o.

22 views0 comments