• Lumea in Stiri

Insecte învelite în ciocolată - specialitatea unei ciocolaterii din Maryland


La o ciocolaterie din Maryland, Statele Unite, Sarah Dwyer a început să prepare cicade învelite în ciocolată şi să le vândă.


Ea a fost inspirată de fenomenului numit ''Brood X'' din această primăvară, când roiuri imense din aceste insecte şi-au făcut apariţia pentru prima dată după anul 2004.


În prezent, magazinul cu specialităţi din ciocolată are o listă de aşteptare de zece zile pentru comenzile de cicade. Care, după cum spune ea, sunt delicioase.


"Când combini ciocolata, scorţişoara şi gustul ca de alune al insectelor, chiar îţi oferă acea senzaţie de vacanţă, când te plimbi într-un oraş mare şi se prăjesc alune pe trotuar, mirosul acela de scorţişoară, acesta este exact gustul'', a spus Dwyer.


Dwyer şi angajaţii ei adună cicadele dintr-un crâng aflat în spatele ciocolateriei lor. Insectele sunt atât de numeroase, încât se aşază chiar pe angajaţi.


Cicadelele sunt apoi puse într-o pungă de hârtie şi introduse în congelator, unde temperatura rece le adoarme şi apoi mor. După aceea, Dwyer fierbe cicadele pentru a le curăţa şi le prăjeşte în friteuză.


Odată ce cicadele sunt prăjite, Dwyer le stropeşte fie cu scorţişoară, fie cu un amestec de condimente, după care insectele sunt gata pentru a fi învelite în ciocolată.


Pentru Dwyer, aceasta reprezintă o oportunitate pentru consumatori să devină mai familiarizaţi cu un tip de proteină despre care ea crede că va fi mult mai populară data viitoare când aceste insecte vor începe din nou să cânte.


''Nu există destule proteine şi chiar cred că în 2038 oamenii nu vor sta pe gânduri când va fi vorba de a mânca o insectă'', a spus Dwyer.

159 views0 comments