• Lumea in Stiri

Instalație interactivă de citit din mers
One Night Gallery, alaturi de Curtea Veche Publishing, lansează inițiativa #cemaicitim - o campanie care aduce cititul în stradă, printr-o instalație de artă ce îmbină cultura și tehnologia. Aceasta va putea fi văzută în București între 29 și 31 ianuarie 2021 la galeria 1001 Arte de pe Calea Victoriei nr. 91-93.


#cemaicitim este un proiect care promovează și încurajează cititul într-o manieră interactivă și ingenioasă.


Pe o clădire de pe Calea Victoriei, nr.91-93, vor fi poriectate citate din cărți celebre, care pot fi citite de trecători.


Potrivit organizatorilor:

• Chiar și 20 de minute de lectură pe săptămână ne fac mai fericiți

• 1 persoană din 5 care citesc se simte mai puțin singură

• Lectura de plăcere scade cu 28% riscul de depresie

• 6 minute de lectură reduc stresul cu 68%

• 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viață cu 2 ani

• Cititorii au cu 43% mai multe șanse să scape de insomnie

Proiectul constă în expunerea unei interfațe urbane și interactive spre lumea scrisă, prin care trecătorii se pot transforma în cititori prin prezentarea unei multitudini de autori și pasaje din cărțile scrise de aceștia.


Timp de o săptămână, citatele vor fi expuse și pe ecranele din 10 stații de metrou.


Pentru a realiza această culegere digitală de citate, ne invităm comunitatea să trimită citate preferate din cărțile citite, în perioada 15-28 ianuarie, menționând titlul și autorul/ traducătorul cărții, printr-un comentariu la postarile dedicate sau direct in documentul de aici: https://cutt.ly/CjRalzp.


În plus, Curtea Veche Publishing va trimite și propria selecție de citate.Pentru fiecare paragraf primit, organizatorii donează câte o carte pentru copiii dintr-o școală din mediul defavorizat, cu titluri stabilite alături de profesori, cu ajutorul Asociatiei Curtea Veche.

Conceptul #cemaicitim pleacă de la ideea că ne putem inspira reciproc să citim mai mult, prin puterea exemplului și prin sentimentul de apartenență la o comunitate.


Potrivit cifrelor oficiale, România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărților citite anual, iar un român din doi recunoaște că în ultimul an nu a lecturat nicio carte.


Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.


10 views0 comments