• Lumea in Stiri

Insulele Covid- Free


Mai multe insule greceşti mici, cu o populaţie de sub o mie de locuitori, au fost declarate Covid-Free, după ce populaţia adultă a fost vaccinată în proporţie de 100% împotriva coronavirusului. Kastellorizo, Meganisi, Psara, Kastos, Kalamos sunt doar câteva dintre primele insule imunizate în totalitate, lor urmând să li se adauge în curând alte zece, în care a fost administrată deja prima doză în cadrul programului intensiv de vaccinare a populației din insule, demarat de Grecia sub numele "Libertate".

Insulele Covid-Free ţin deja capul de afiş al ştirilor internaţionale din domeniul turismului, iar autorităţile încearcă să promoveze siguranţa sanitară a destinaţiilor de vacanţă ca punct forte în atragerea turiştilor străini, scrie presa elenă.

Rezultatele încep să se vadă. Kastellorizo, prima insulă imunizată în totalitate, încă de la sfârşitul lunii ianuarie, înregistrează deja cereri de rezervări pentru sezonul estival, după ce anul trecut în aceeaşi perioadă se confrunta cu un val masiv de anulări. Deşi are doar 500 de locuitori, Kastellorizo primeşte zilnic în perioada iulie-august peste o mie de vizitatori