• Lumea in Stiri

Insulele grecești încep vaccinarea COVID înaintea sezonului


Locuitorii de pe insulele izolate greceşti au fost vaccinaţi anti-COVID19 în această săptămână după ce guvernul elen a extins campania de inoculare pentru a include sate foarte mici, unele cu nu mai mult de câteva zeci de locuitori, relatează vineri Reuters.


Multe dintre insule au fost protejate datorită distanţei şi viaţa locuitorilor a continuat relativ netulburată de pandemie.


Vaccinările au fost lansate înaintea lunilor de vară care vor aduce un aflux aşteptat de turişti."Este important pentru insula noastră, este atât simbolic, cât şi practic", a declarat Sofia Kouvalaki, înainte să fie vaccinată la un centru medical de pe insula Kastellorizo, situată în estul Mediteranei, a cărei populaţie scade la circa 200 de locuitori în timpul iernii.


"Nu am avut cazuri şi acest lucru trebuie să continue, astfel încât oamenii de aici să se simtă în siguranţă şi cei care vor veni să fie protejaţi", a mai spus ea.


Grecia a vaccinat până acum peste 208.000 de persoane şi speră că o campanie de vaccinare globală va permite întoarcerea turiştilor în vară, ajutând astfel la salvarea unei industrii turistice care reprezintă aproximativ o cincime din economia sa.14 views0 comments