• Lumea in Stiri

Insulele grecești aglomerate ar putea fi închise din cauza variantei Delta



Grecia este îngrijorată de răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu varianta Delta și ia măsuri suplimentare. Pentru început, a trimis echipaje suplimentare de poliție pe insulele turistice cele mai aglomerate. Este vorba de Mykonos și Ios, care riscă să fi închise dacă lucrurile nu sunt ținute sub control.


„Varianta Delta face ca fiecare țară să se confrunte cu al patrulea val acum și nu în noiembrie, așa cum era de așteptat”, a declarat ministrului grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian.

„În timp ce hotelurile și pensiunile implementează conștiincios protocoalele stabilite, există aglomerație mai mare decât ne-am dori în baruri și cluburi, în special în rândul tinerilor, așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”, a mai spus ministrul.

Adjunctul ministrului grec al protecției civile, Nikos Hardalias, a declarat că Mykonos și Ios se află la „un pas” de restricții suplimentare, care ar putea merge până la închidere, și că situația de pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos este, de asemenea, îngrijorătoare.

60 views0 comments