• Lumea in Stiri

Intr-o biserica din Marea Britanie a fost sculptata o statueta cu masca de protectie


O sculptură cu o mască de protecție decorează altarul uneia dintre cele mai vechi catedrale din Marea Britanie.


În altarul renovat recent al catedralei din secolul XIV, St. Albans din Hertfordshire, perioada crizei sanitare a fost imortalizată de o statuetă cu mască, sculptată în piatră.


Altarul recent renovat a fost adăugat catedralei în 1350 pentru a-l onora pe sfântul Amfibalus, fiind unul dintre cele două altare ale clădirii. Celălalt, adăugat în jurul anului 1308 îl comemorează pe sfântul Alban.


Pe lângă repararea și reconstruirea părților deteriorate ale altarului, zidarii au adăugat o nouă sculptură pentru a aminti de pandemia care a transformat lumea în 2020 și 2021. Este vorba despre o față din care se văd doar ochii, restul trăsăturilor fiin ascunse sub o mască de protecție, o imagine care a devenit mult prea familiară din cauza pandemiei de COVID-19, scrie Live Science.

„Figura cu mască ne amintește că istoria St. Albans se întinde atât în viitor cât și în trecut”, a spus reverendul Abi Thompson, decan la parohia locală. „Pelerinii vor putea marca ultimul capitol din istoria Catedralei alături de Amfibalus și Alban, care au fost aici chiar de la începutul său”, a adăugat acesta.


Construcția Catedralei St. Albans a început la sfârșitul secolului XI pe locul de înhumare al martirului creștin Alban, primul sfânt britanic, catedrala fiind terminată în 1115.

Sfântul Alban a trăit în timpul secolului III d.Hr. și a fost executat după ce l-a ajutat pe Amfibalus, un preot creștin, să scape de autoritățile romane. Romanii l-au prins ulterior și ucis pe Amfibalus.


Recent Posts

See All