• Lumea in Stiri

Israelul redeschide sălile de sport si teatrele cu Pasaport Verde


Israelul a redeschis astăzi o parte din activitățile economiei, în ceea ce numiește începutul unei întoarceri la rutină după ce aproape jumătate din populație a fost vaccinată anti-COVID-19, scrie agenția de presă Reuters.


În timp ce magazinele s-au deschis pentru toată lumea, accesul în săli de sport şi teatre este permis doar persoanelor vaccinate sau celor s-au recuperat după boală cu o presupusă imunitate, aşa-numitul 'Paşaport Verde' afişat într-o aplicaţie specială a Ministerului Sănătăţii.

Măsurile de distanţare socială sunt încă în vigoare. Dansul este interzis în sălile de banchet, iar sinagogilor, moscheelor sau bisericilor li s-a cerut să înjumătăţească numărul al celor care le trec pragul.

La exact un an după primul caz de coronavirus înregistrat în Israel, relaxarea măsurilor anti-COVID-19 de astăzi face parte dintr-un plan al guvernului de a renunța, de luna viitoare, la mai multe restricții ce afectează economia.


Israelul a administrat cel puţin o doză de vaccin Pfizer la peste 45% din populaţia sa de 9 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătăţii. Consecința vaccinărilor în masă este că numărul infecţiilor cu COVID-19 s-a redus cu 95,8% după rapel, arată datele ministerului.

Ţara a înregistrat peste 740 de mii de cazuri şi 5.500 de decese din cauza bolii, în timp ce guvernul Netanyahu a fost criticat pentru aplicarea uneori nejustificată a trei lockdown-uri naţionale. Acesta a promis că nu va fi un al patrulea.

Şcolile elementare şi elevii din ultimii doi ani de liceu au participat astăzi la cursuri în oraşele israeliene care au rata de contagiune sub control. Şcolile medii urmează să reînceapă cursurile luna viitoare, după aproape un an de învăţământ la distanţă


7 views0 comments