• Lumea in Stiri

Israelul susține că a dezvoltat un medicament anti-COVID


Ambasada Israelului la București anunță că cercetările de fază 1 pentru medicamentul Corona s-au încheiat.


„29 din 30 de pacienți în stare moderată până la severă au fost externați din spital în doar 3-5 zile” - se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.


Și cel de-al 30-lea pacient s-a vindecat, doar că a fost nevoie de mai multe zile.


Este vorba de medicamentul EXO-CD24, un preparat inovator bazat pe exosomi îmbogățiți cu CD24, care este dat prin aspirație directă în plămâni.


Anunțul a fost făcut și de spitalul Ichilov din capitala Tel Aviv, Israel, ai cărui specialişti au publicat, vineri, 5 februarie, rezultatele testelor preliminare derulate în cazul unui nou medicament anti-COVID-19.


Medicamentul, numit EXO-CD24, a fost conceput iniţial pentru tratarea cancerului, fiind dezvoltat de profesorul Nadir Arber, care activează la Centrul Integrat pentru Prevenţia Cancerului din cadrul spitalului Ichilov.


Produsul a fost administrat pacienţilor infectaţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă sau moderată, şi a dat rezultate pozitive în 96% din cazuri.


Potrivit medicilor, EXO-CD24 nu este scump şi trebuie administrat pacienţilor o dată pe zi, timp de 5 zile.


Informația este prezentată și de medicul epidemiolog Emilian Popovici, vicepreședintele Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, care vorbește despre „o veste minunată pentru toată lumea de la Spitalul Ichilov din ISRAEL ! ”


El explică pe pagina sa de Facebook, citându-l pe dr. Shiran Shapira, directorul laboratorului prof. Arber, din Israel, care conduce cercetările privind proteina CD24 de peste două decenii, că boala Corona (COVID-19) are două etape principale.


„Prima etapă este similară bolii gripale și nu necesită tratament specific, ci doar îngrijire de susținere. Faza a doua apare la 5-7% dintre pacienți, cu factori de risc și se caracterizează prin supraactivitatea sistemului imunitar. Este ceea ce numim furtuna de citokine. (...)

Chiar dacă vaccinurile își îndeplinesc funcția și chiar dacă nu se produc mutații noi, totuși, într-un fel sau altul, coroana va rămâne cu noi. În acest scop, am dezvoltat un medicament unic. EXO-CD24. ”


15 views0 comments