• Lumea in Stiri

Italia reconstruieste arena Colosseumului din Roma


Ambiţiosul proiect de reconstrucţie a arenei de luptă din amfiteatrul roman de la Colosseum, câștigat de o firmă de inginerie din Milano, va permite vizitatorilor să se plimbe aici din 2023, a anunțat Ministerul italian al Culturii.

Ideea, lansată încă din în 2014, va fi pusă în practică de firma care a câștigat proiectul cu o structură demontabilă, acoperită cu accoya, un lemn modificat foarte rezistent. Lucrările de reconstrucţie, care includ și refacerea a 3.000 de metri pătrați de pardoseală ai spațiului unde se organizau, în epocă, jocurile de circ cu animale sălbatice şi sclavi, ar trebui să înceapă la finalul anului sau, cel mai târziu, la începutul lui 2022.

Intenția Italiei este să organizeze aici mari evenimente culturale, dar nu se pune problema transformării locului într-o sală de spectacole, ci refacerea monumentului simbol din centrul arenei, aproape de imaginea pe care o avea la sfârşitul anilor 1800.

Înainte de epidemia de coronavirus, 25.000 de turişti vizitau, zilnic, amfiteatrul inclus în patrimoniul mondial al UNESCO.


81 views0 comments