• Lumea in Stiri

Jane Fonda va fi recompensata la gala premiilor Globurile de Aur 2021


Actriţa şi activista americană Jane Fonda va primi mâine, 28 februarie, un premiu pentru întreaga activitate în cadrul galei premiilor Globurile de Aur 2021, distincţia marcând o carieră de peste 60 de ani în film şi televiziune, dar şi în prima linie a unor probleme sociale.

"Talentul său de netăgăduit i-a adus cel mai înalt nivel de recunoaştere şi, în timp ce viaţa sa profesională a luat multe turnuri, angajamentul său de neclintit de a aduce schimbarea s-a menţinut", a declarat preşedintele Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, Ali Sar.

Jane Fonda, în vârsta de 83 de ani, a debutat în 1960 pe Broadway şi pe ecran şi a devenit una dintre cele mai importante vedete de film din anii '60 şi '70, jucând în producţii precum "Barbarella" şi "Klute" şi mai târziu în "On Golden Pond" şi "9 to 5".

Cea mai recentă apariţie a sa a fost în serialul de comedie Netflix "Grace and Frankie".

Actriţa a devenit de asemenea o voce importantă în activismul politic, militând împotriva Războiului din Vietnam în anii '70, împotriva Războiul din Irak, în 2003, şi, cel mai recent, participând la proteste săptămânale pe tema pericolului încălzirii globale.

Jane Fonda, fiica regretatului regizor Henry Fonda şi sora regretatului actor Peter Fonda, a câştigat două premii Oscar şi şapte Globuri de Aur.

Printre personalităţile recompensate anterior cu premiul Cecil B. DeMille se numără Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks şi Robert De Niro.


Ceremonia celei de-a 78-a gale de decernare a Globurilor de Aur 2021 va fi prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.