• Lumea in Stiri

Julie Andrews va primi, anul acesta, trofeul American Film Institute


Celebră pentru rolurile din „Mary Poppins” şi „The Sound of Music”, Julie Andrews va primi la Los Angeles, în 11 noiembrie, Trofeul decernat de American Film Institute, pe care ar fi trebuit să-l primească anul trecut.

„Julie Andrews a ridicat moralul lumii timp de generaţii”, scrie The Hollywood Reporter.

De-a lungul carierei, Julie Andrews a câştigat numeroase trofee, inclusiv un Oscar, în 1964, pentru rolul Mary Poppins. A mai fost nominalizată pentru interpretările din „The Sound of Music” şi „Victor Victoria”, în care a jucat dublu rol. Este deţinătoarea a cinci Globuri de Aur, a două premii Emmy, a unui trofeu BAFTA, a două David di Donatello, dar şi a unui Grammy. A fost nominalizată la premiile Tony pentru rolurile din spectacolele „Camelot” şi „My Fair Lady”.

În 2019, Julie Andrews a primit trofeul onorific Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia.

Născută pe 1 octombrie 1935, în Anglia, şi-a început cariera în copilărie, pe West End în Londra, după care a ajuns pe Broadway. Filmul „Mary Poppins”, din 1964, a transformat-o într-o vedetă internaţională.

Mai recent, Julie Andrews a jucat în câteva comedii romantice, precum „Pretty Princess” , alături de Anne Hathaway, şi în „The Princess Diaries 2: Royal Engagement”, în 2004.


În 2010, Julie Andrews a jucat în „Tooth Fairy” al lui Michael Lambeck, interpretare catalogată de Variety drept „perfectă în orice fel”.

Actriţa şi-a împrumutat vocea pentru filme de animaţie din francizele „Shrek” şi „Despicable Me”, dar şi pentru blockbuster-ul „Aquaman”.

Premiul AFI pentru întreaga activitate este acordat anual unui artist „al cărui talent a evoluat, în mod fundamental, arta filmului, ale cărui reuşite au fost recunoscute de cercetători, critici, colegi din industrie şi de public, şi a cărui muncă a rezistat testului timpului”.

Julie Andrews a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1979.


36 views0 comments