• Lumea in Stiri

Karl Lagerfeld


În urmă cu doi ani, la 19 februarie 2019, în vârstă de 85 de ani s-a stins unul dintre cele mai excentrice și controversate personaje din lumea modei, creatorul şi fotograful german Karl Lagerfeld, supranumit „Kaiser” al modei, director de creaţie al caselor de modă „Chanel” şi „Fendi”. El este cunoscut la nivel mondial pentru abordarea avangardistă şi relevantă a stilului. Semnătura sa: clasic atemporal asociat cu o tuşă modernă şi rock.

Excentric până la capăt, Karl Lagerfeld i-a lăsat moştenire pisicii sale Choupette 200 de milioane de dolari. Ea nu este unica moştenitoare, potrivit BBC.

Karl Lagerfeld a devenit stăpânul devotat pentru Choupette după ce pisica i-a fost dăruită în 2012.

În 2018, Lagerfeld spunea, într-un interviu acordat revistei franceze Numero, că și-a trecut pisica birmaneză în testament "printre alţii". Dar a adăugat: "Nu vă faceţi griji, este destul pentru toată lumea".

Choupette are deja o avere considerabilă pe numele ei, câştigând 3 milioane de dolari doar din reclame pentru o firmă germană de maşini şi pentru un brand de cosmetice japonez în care a apărut împreună cu Lagerfeld.


Pisica este oricum o vedetă și deja eroină într-o carte, "Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat", pentru care a fost fotografiată în braţele supermodelului Linda Evangelista, alături de modelul şi actriţa Laetitia Casta. Cartea descrie reţetele preparatelor favorite ale felinei, pregătite de unele dintre cele mai bune restaurante din Paris. Unul dintre felurile sale speciale este un amestec de crab regal, somon afumat şi caviar.

Lagerfeld nu este singura celebritate care a vrut să asigure bunăstarea prin testament animalului de companie.


Designerul de modă Alexander McQueen a lăsat moştenire 50 de mii de lire sterline din cele 16 milioane de lire sterline câinilor săi. Iar Oprah Winfrey a făcut planuri pentru a lăsa moştenire câinilor săi în jur de 30 de milioane de dolari

Dar Karl Lagerfeld a mai stabilit un record și la un an după ce a murit. Un autoportret, realizat în 2014 pentru un număr special al revistei Madame Figaro, a fost adjudecat, în mai 2020 pentru aproape 18 mii de euro, "un record mondial pentru o operă grafică" a creatorului, potrivit organizatorilor licitaţiei.


4 views0 comments