• Lumea in Stiri

Kate, ducesa de Cambridge, a lansat un album de portrete fotografice din pandemie / FOTO


Kate, ducesă de Cambridge, a lansat un album de portrete fotografice surprinse în timpul perioadelor de lockdown anti-COVID-19 din Marea Britanie, volum care va oferi, potrivit ducesei, o mărturie de durată a pandemiei, informează Reuters.


Kate, soţia prinţului William, a început proiectul anul trecut, în colaborare cu National Portrait Gallery, invitând oamenii să trimită fotografii surprinse în timpul primului lockdown din Marea Britanie.


Un juriu, din care a făcut parte şi Kate, a selectat 100 de portrete dintre cele peste 31.000 de înscrieri, care, înainte de a fi prinse într-un album, au fost mai întâi prezentate publicului în format digital şi în cadrul unor expoziţii comunitare.


''Prin 'Hold Still' am vrut să mă folosesc de puterea fotografiei pentru a crea o mărturie de durată a ceea ce am trăit cu toţii - imortalizând poveştile individuale şi momente cu valoare de document pentru familii şi comunităţi din timpul pandemiei'', a scris Kate în prefaţa volumului.


Albumul, intitulat ''Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020'', va fi disponibil începând cu 7 mai, după exact un an de la lansarea proiectului.


Încasările din vânzări vor fi împărţite între National Portrait Gallery şi organizaţia caritabilă britanică din domeniul sănătăţii mintale, Mind.


Foto: https://www.npg.org.uk/