• Lumea in Stiri

La 106 ani și-a lansat al 5-lea album/ VIDEO


Colette Maze cântă la pian 4 ore pe zi încă de când avea doar câțiva ani.


A crescut în fața pianului, se declară îndrăgostită de acest instrument și spune că secretul longevității ei e ascuns printre clape.


Colette Maze locuiește singură în apartamentul ei din arondismentul 15, din Paris. Spune că trăiește pentru muzică. De-altfel, exersează patru ore pe zi.


Colette s-a născut în 1914 într-o familie burgheză. "Pianul mi-a dat puțină tandrețe și datorită lui am putut să evadez. Ceea ce nu am găsit în familia mea, am găsit datorită lui", spune ea pentru francetvinfo.


În adolescență, a studiat la Școala Normală de Muzică din Paris. Profesorul său a fost nimeni altul decât Alfred Cortot, pianist emerit.


La viața ei, a fost, pe rând jucătoare de hochei, dansatoare, asistentă medicală și, nu în ultimul rând, pianistă. Tocmai a lansat un al cincilea album (la Continuo Classic), dedicat lui Erik Satie și Claude Debussy.


Are o energie care îl uimește pe fiul ei. "La vârsta ei, este total neașteptat să faci acest lucru, recunoaște Fabrice Maze. Mesajul său este:„ iubește viața și te va iubi ”", conchide el.
17 views0 comments