• Lumea in Stiri

La Arad: Bufniţe false în copaci, ca să alunge ciorileLocuitorii din Arad se plâng de ani buni de ciorile din centrul orașului, astfel că primăria va încerca să le alunge folosind sperietori în formă de bufniţă, care vor fi atârnate în copaci.


Primarul municipiului, Călin Bibarţ, a publicat pe pagina sa Facebook câteva fotografii cu bufniţele false ce vor fi puse în copaci.


Experimentăm «metoda bufniţa» ca să scăpăm de ciori. Încercăm metode de alungare a acestora cu ajutorul bufniţelor simulate, bufniţa fiind o pasăre de pradă. Din câte am aflat, sunt locuri în lume în care metoda a funcţionat. Sperăm că şi la noi”, a scris primarul


Astfel, „bufnițele” sunt agăţate de crengi, iar atunci când bate vântul, ele se mișcă, iar ciorile ar trebui să se sperie.


Arădenii din mai multe cartiere, dar mai ales din centrul oraşului, unde sunt mai mulţi arbori seculari, se plâng de mai mulți ani că din cauza miilor de ciori care şi-au făcut cuiburi în copaci nu mai au linişte nici ziua şi nici noaptea, iar mizeria produsă de ele a devenit o problemă.

Păsările nu pot fi vânate şi nici nu pot fi distruse cuiburile acestora deoarece ciorile sunt specii protejate.


În Timişoara, anul trecut, primăria a ales să rezolve problema ciorilor cu ajutorul lampioanelor.


18 lampioane au fost montate în arborii din parcul din spatele catedralei, un loc preferat al ciorilor. Lumina a reușit, însă, să sperie păsările.

181 views0 comments

Recent Posts

See All