• Lumea in Stiri

La Arad, stațiile de tramvai au fost transformate în expoziții


De astăzi, la Arad, așteptarea tramvaiului poate fi mai plăcută, iar plimbarea cu tramvaiul - o ocazie să afli mai multe despre o personalitate culturală marcantă.


Pentru că, timp de o săptămână, între 21-26 ianuarie, statiile de tramvai din Arad se transformă în expoziții în aer liber, care fac cunoștință localnicilor cu personalității care au definesc cultura română contemporană.


Expoziția se numește Ecouri vizuale. Perspective actuale și este organizată de Asociația CitiZenit.


Arădenii pot urmări traseul expoziției prin statiile de tramvai de la Teatru, Primarie, Crisan (Piata Mica), Podgoria (pe Calea Iuliu Maniu), Gara CFR.


Cele 10 personalitati sunt Ioan Matei Agapi, Horia Bernea, Geta Brătescu, Nina Cassian, Yvonne Hasan, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Mihai Oroveanu, Lucian Pintilie și Gheorghe Ursu.


Cu implicarea a tinerilor artiști ilustratori Alexandru Antonescu, Lucian Barbu, Mihai Birtu, Octavia Bortișcă, Andreea Ciocîrlan (Ciocârlica), PAOS, Alexandra Radu, Oana Sas, Ada Stan și ccrocodile tearss, expoziția curatoriată de Cătălin Alb se dorește a fi o legătură între tânăra generație și generațiile mature din arta românească și nu numai.

Fiecare ilustrație cuprinde mici istorii legate de fiecare personalitate culturală.5 views0 comments