• Lumea in Stiri

La doar 3 ani, o fetita din Marea Britanie are un IQ apropiat de al lui Albert Einstein


După ce a primit o scrisoare de la directorul creșei în care educatoarea scria: "în 15 ani de îngrijire a copiilor, nu am văzut niciodată un copil ca ea", un cuplu din Marea Britanie a decis să meargă cu fiica în vârstă de 3 ani la un test IQ.Rezultatul a confirmat bănuielile și Dayaal Kaur a obținut un scor de 142, foarte apropiat de cel al lui Albert Einstein, care era de 160, scrie publicația Birmingham Mail.


Tatăl fetiței a povestit că aceasta a început să numere până la 15 la doar 13 luni, cunoștea alfabetul la 1 an și 2 luni, și a știut care sunt planetele sistemului solar la doar 2 ani.


În plus, Dayaal Kaur are simțul umorului foarte dezvoltat, poate să urmărească și să înțeleagă filme pentru cei mari și să poarte conversații.


Dar, dincolo de toate acestea, tatăl fetiței speră ca ea să reușească să-și realizeze visele: "Dayaal ar putea deveni un viitor lider mondial sau ar putea câștiga Premiul Nobel pentru Pace sau, cine știe, să servească într-o cafenea ori să-și îndeplinească visul și dorința, de a avea grajduri în spaţiu!". Pentru tatăl fetiței de 3 ani, mai important este că "ştie ce vrea și, atâta timp cât zâmbetul îi luminează fața,nu mai contează coeficientul de inteligență".


72 views0 comments