• Lumea in Stiri

La Iași a apărut pâinea din făină de greier


Pâinea din făină de greier este o premieră în România. Deocamdată, nu va fi disponibilă pentru populație, fiind în testare.


Dar cei care au făcut-o spun că are un gust foarte bun și o numesc pâinea viitorului.

Prima pâine din făină de greier din România a fost coaptă în laboratorul de panificație al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, după cum informează Radio Hit Iași.


Este vorba despre un proiect al Otiliei Cristina Murariu, șef de lucrări, doctor la Universitatea de Agronomie, Domeniul Ingineria Produselor Alimentare.


La o franzelă se pun aproximativ 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente. Experții spun că greierii au un gust destul de neutru, aşa că nu influenţează prea mult.


Are gust de pâine obişnuită, dar valoarea nutriţională este foarte mare şi este mare şi conţinutul de proteine. 70% din greier reprezintă proteine şi vitamine, fier, calciu.


În anii 2000, ONU anunţa că insectele sunt viitorul în materie de mâncare, pentru că sunt hrănitoare şi creşterea lor poluează mai puţin.


În anul 2017 Finlanda a început să se vândă pâinea cu insecte. Producătorii au dat asigurări că, dacă nu ştii, nu simţi nicio diferenţă. În schimb, spun ei, este mult mai hrănitoare.