• Lumea in Stiri

La Sibiu, medicii primesc cursuri gratuite de percuție


Cadrele medicale din Sibiu, epuziate în lupta cu virusul SARS CoV-2, se pot relaxa într-un mod inedit, învățând să cânte la tobe.


Cursurile gratuite sunt oferite de un membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu.


Percuţionistul Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, oferă gratuit cursuri de percuţie pentru cadrele medicale din oraș, epuizate în lupta cu epidemia Covid 19.

Proiectul se numește „Tobe pentru supereroi”, un proiect prin care Filarmonica Sibiu îşi arată consideraţia pentru efortul cadrelor medicale.

Cred în primul rând că, prin acest proiect, ei simt că le suntem alături şi că înţelegem cât de importanţi sunt pentru noi. Cred de asemenea că se vor bucura să vină alături de altfel de oameni, de noi muzicienii, măcar pentru o oră şi să se deconecteze, să intre în lumea noastră total diferită de a lor. Tobele au, în acelaşi timp, şi un grad de descărcare a energiilor negative”, a precizat Andrei Marcovici

În cadrul şedinţelor de percuţie de la Filarmonică, fiecare cursant învaţă diferite ritmuri, în funcţie de muzica pe care o ascultă.

Cursurile de percuţie au loc în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17.00 şi 19.00.