• Lumea in Stiri

Lalelele olandeze infloresc, pentru al doilea an consecutiv, fara spectatori


Mov, galbene şi purpurii, lalelele Grădinii Botanice Keukenhof de la periferia oraşului olandez Haga sunt una dintre cele mai importante atracţii turistice din Ţările de Jos, rivalizând în mod obişnuit cu cele mai cunoscute muzee din Amsterdam. Dar, și de data aceasta, spectacolul milioanelor de lalele din parc şi de pe câmpurile din împrejurimi va ajunge să se ofilească, pentru că grădina Keukenhof a rămas închisă vizitatorilor din cauza restricțiilor sanitare.

''Keukenhof este deschisă doar opt săptămâni pe an, de la sfârşitul lunii martie până la jumătatea lunii mai'', spune directorul executiv Bart Siemerink.

În opinia sa, în contextul restricţiilor actuale din Ţările de Jos, cel mai probabil redeschiderea parcului va fi permisă începând de la jumătatea lunii mai.

''Lalele vor dispărea până atunci şi, probabil, niciun vizitator nu va veni anul acesta'', a precizat Siemerink.

Keukenhof a atras aproximativ 1,5 milioane de vizitatori anual în anii precedenţi pandemiei, majoritatea sosiţi din străinătate.


Ca numeroase alte atracţii, parcul încearcă să îşi menţină o parte din venituri şi din atenţia publicului prin intermediul prezentărilor online şi a programelor de televiziune.

O mică rază de speranţă s-a ivit săptămâna aceasta, după ce autorităţile guvernamentale olandeze au relaxat restricţiile pentru prima dată după multe luni, la 28 aprilie, în pofida numărului ridicat al cazurilor cu noul coronavirus şi al internărilor.

Însă, în timp ce restaurantelor li s-a permis să îşi deschidă spaţiile exterioare unui număr limitat de clienţi, grădinile zoologice şi parcuri, precum Keukenhof, nu au fost incluse în aceste măsuri.


18 views0 comments