• Lumea in Stiri

„Lebada umana” pleaca intr-o calatorie de 4.800 de kilometri


Sacha Dench, supranumită „Lebăda umană”, pleacă într-o călătorie de 4.800 de kilometri pentru a marca COP26, conferinţa ONU privind schimbările climatice, care va avea loc la Glasgow la sfârşitul acestui an.
Ea a pornit dintr-o zonă situată lângă Glasgow, cu un paramotor electric adaptat, zburând în sens invers acelor de ceasornic în jurul coastelor Marii Britanii şi revenind pe uscat, în aceeași zonă, circa şase săptămâni mai târziu. Australianca este cunoscută pentru expediţiile globale alături de specii migratoare, însă şi-a îndreptat atenţia asupra schimbărilor climatice după ce şi-a pierdut familia în incendiile de vegetaţie care au afectat anul trecut regiuni extinse de pe continentul australian.


Expediţia, sponsorizată de EDF, este descrisă drept un test extrem deasupra unor peisaje pline de provocări.


Paramotorul electric înlocuiește motorul obişnuit în doi timpi pe care ea l-a utilizat în expediţii lungi.


Sacha Dench speră să stabilească un nou record atestat de Guinness World Records pentru cel mai rapid şi, totodată, primul zbor în jurul Marii Britanii într-un paramotor, dar şi prima expediţie pe distanţă lungă efectuată cu un paramotor electric.


Summitul COP26 al ONU urmează să aibă loc la Scottish Event Campus în perioada 1-12 noiembrie, în pofida faptului că activista de mediu Greta Thunberg a sugerat că ar trebui amânat din nou din cauza pandemiei de coronavirus.


27 views0 comments