• Lumea in Stiri

Little Island- parcul sustinut de 132 de lalele din beton


Un parc cu o suprafaţă de aproape un hectar, susţinut de 132 de lalele din beton şi amenajat deasupra râului Hudson, a fost inaugurat vineri la New York, ca un simbol al unui oraş care renaşte după criza sanitară ce a marcat profund metropola americană.
Parcul 'Little Island', accesibil în regim de gratuitate prin două pasarele pietonale, a fost construit deasupra locului în care se afla în trecut Cheiul 54 al companiei maritime White Star, unde au debarcat, în aprilie 1912, cei 705 de supravieţuitori ai naufragiului pachebotului Titanic.

Construite cu înălţimi diferite, cuprinse între 5 şi 18 metri, pentru a crea impresia unui relief natural, lalelele din beton, care cântăresc 68 de tone fiecare, au fost umplute cu pământ, devenind astfel un fel de ghivece uriaşe. Flori din peste 350 de specii, arbuşti şi arbori au fost plantaţi în acest parc, care va fi deschis între orele locale 06:00 şi 01:00 în fiecare zi.


Parcul suspendat, situat între 13th Street şi 14th Street, include, de asemenea, un amfiteatru cu aproape 700 de locuri. El face parte din Hudson River Park, un proiect de amenajare a cheiurilor de pe râul River între 59th Street şi Battery Park City, în extremitatea sudică a cartierului Manhattan.

La nivelul apei, vizitatorii pot încă să vadă rămăşiţele foştilor piloni din lemn al Cheiului 54, conservaţi de autorităţile locale pentru a proteja habitatul subacvatic.


97 views0 comments

Recent Posts

See All