• Lumea in Stiri

Lobby si Advocacy in Romania


Despre „Lobby și Advocacy în România” este seria conferințelor „Dezvoltare și Inovare în Afaceri”, organizată de Revista Patronatului Român în 24 și 26 Februarie 2021, între orele 16.00-19.30.


În Statele Unite, reglementările Agenției guvernamentale de finanțe (Internal Revenue Service) fac distincția clară între lobbying și advocacy: lobbyingul se referă strict la acțiunea de a-i influența pe responsabilii de politicile publice pentru a adopta o poziție în ceea ce privește un anumit segment de legislație, în timp ce advocacy se referă la orice demers pe care o persoană sau o organizație îl face pentru a influența politicile publice (proteste, mese rotunde, conferințe de presă).


În România, activitățile de lobby și advocacy sunt încă la început, la fel și legislația, un argument pentru conferințele care lămuresc cadrul general și impactul geopolitic al activităților de Lobby și Advocay, reglementări legislative, inclusiv stadiul legislației românești în domeniu, argumente pro și contra pentru legiferarea lor, practica lobbyingului la nivel european sau la nivel național în țări cu tradiție precum Belgia, Austria, Suedia.


Sunt subiecte despre care vorbesc actuali sau foști europarlamentari români precum Marian Jean Marinescu și Ioan Mircea Pașcu, universitari sau practicieni ai domeniului precum Dr. Sorana Pop Păun (LL.M McGill), Albi Alla (Belgia), Fredrik Kampfe (Suedia), Radu Nicosevici (Academia de Advocacy), Andreea Maria Paul (INACO), Alin C. Pop (Institutul Arbitral Român), Iulian Gropoșilă (CNIPMMR), Iulian Chifu, Corneliu Calotă și Alexandru Ionașcu (SNSPA).


Conferința se desfășoară în format live/fizic la Grand Hotel Continental București, Calea Victoriei nr. 56 și online pe platforma ZOOM.


Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor media și ai partenerilor: Revista CAPITAL, Financial Intelligence, JustNews, Lumea în Știri, Pallas Athena – revistă de cultură, șah și business, cezariulian.ro – blog „Inspirație Pentru Afaceri”, Editura C.H. Beck, Institutul Arbitral Român, Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar.


Conferințele sunt transmise parțial live pe pagina de social media a Revistei Patronatului Român, pe canalul de Youtube „Revista Patronatului”.


Detalii despre eveniment : https://revistapatronatuluiroman.ro/lobby-si-advocacy-in-romania/

9 views0 comments