• Lumea in Stiri

Locuința eficientă


În ultima perioadă stăm tot mai mult pe-acasă, așa că organizarea lucrurilor a devenit foarte importantă. În plus, ne poate ajuta să ne simțim mult mai bine și mai împăcați cu spațiul nostru personal.

Pentru asta, însă, trebuie să avem în vedere câteva aspecte.

După categorii, obiectele din casă au caracteristici și utilități unice. Tocmai de aceea, înainte de a ne apuca de treabă, ar trebui să privim lucrurile în ansamblu și să punem utilitatea înaintea legăturii afective cu obiectele vechi.

Sfaturile designerilor de interior sunt ca, mai întâi, să stabilim care sunt piesele din casă de real folos și care sunt cele care ocupă fără sens spații în locuință. Trebuie să fim obiectivi în astfel de momente, pentru ca totul să ducă la un decluttering eficace. Chiar dacă suntem atașați emoțional de unele lucruri, după curățenie ne vom simți mult mai bine. Pentru că, la final, casa va avea o cu totul altă înfățișare. Desigur, mult mai plăcută!


Un alt sfat este să încercăm să refolosim obiectele înghesuite în cămăruțe sau lăzi întunecate și nedeschise multă vreme, oferindu-le altă înfățișare. Există în spațiile pentru depozitare obiecte care pot fi refolosite cu succes dându-le o întrebuințare nouă și o estetică aparte. De mare ajutor, la acest capitol, este imaginația. Dacă ne lăsăm creativitatea să funcționeze, sigur vom avea idei deosebite, utilizând la maximum fiecare accesoriu din cămară, pivniță sau pod.

5 views0 comments