• Lumea in Stiri

Locuri inedite transformate în centre de vaccinare/ VIDEOÎn multe țări din Europa e tot mai greu să se găsească locuri pentru centre de vaccinare, în condițiile în care campania de imunizare anti COVID ia amploare.


Așa că s-au amenajat astfel de centre în cele mai inedite locuri, iar oamenii au ajuns să fie vaccinați în baruri de noapte sau teatre, pe pontoane plutitoare sau în parcari dezafectate.


Pe aeroportul Fiumicino din Roma, una dintre parcările imense, de 1.500 de metri pătrați, e transformată acum în centru de vaccinare cu o capacitate de 3.000 de persoane pe zi.


Accesul spre cele 25 de compartimente individuale se face printr-un tunel de decontaminare, în care sunt pulverizate substanțe dezinfectante.


În Norvegia, funcționează centre de vaccinare plutitoare. Este soluția găsită pentru cei care locuiesc pe insule îndepărtate.


În Elveția, o navă de croazieră, cu o istorie de aproape 9 decenii și scoasă din funcțiune din cauza pandemiei, a fost refăcută și devine centru de vaccinare anti-COVID pentru mii de rezidenți din orașele de pe Lacul Constance.Ideea cu autobuzul transformat în centru de vaccinare nu e nouă, deja au aplicat-o Spania și Franța, dar acum a ajuns și la Londra, unde cabinetul pe roți ajută comunitățile defavorizate.


În Marea Britanie, o impresionantă clădire medivală, situată în Lichfield, a devenit centru de vaccinare.La fel, Catedrala Salisbury, una dintre cele mai importante biserici medievale din sud-vestul Angliei, a devenit una dintre cele trei catedrale pe care Biserica Anglicană le-a pus la dispoziția guvernului pentru a deschide un centru de vaccinare împotriva coronavirusului.


Mai mult, pentru a crea o atmosferă liniștitoare, doi organiști au lucrat în schimburi, cântând piese calmante compuse de Bach, Dvorak și compozitorul britanic Ralph Vaughan Williams.


Și în Israel, un bar din capital Tel Aviv a găsit o metodă inedită pentru a-i face pe locuitori să se vaccineze împotriva COVID.


Pub-ul a devenit centru de vaccinare, iar oamenii care-i calcă pragul pentru a se imuniza împotriva virusului primesc la pachet câteva băuturi care nu conțin alcool. În România, centre de vacinare au fost amenajate în case de cultură, săli de sport, Circul de Stat și Romexpo – acestea fiind doar câteva locații.

11 views0 comments