• Lumea in Stiri

"Longevitate creatoare"- Expoziție Margareta Paslaru la Palatul Suțu


La începutul primăverii, Margareta Pâslaru sărbătorește 63 de ani de carieră artistică. Sunt multe de spus despre o artistă completă: actriță, cântăreață, compozitoare, realizatoare de emisiuni la radio și televiziune. O carieră de valoare ce va fi pusă în valoare de expoziția "Longevitate creatoare", pregătită pentru deschidere din 26 februarie la Palatul Suțu.

Afișe, premii, discuri, medalii, lucrări de pictură, busturile realizate de sculptorul Cornel Medrea și de bunicul Margaretei Pâslaru, sculptorul Ion Dimitriu-Bârlad, până la propriile creații vestimentare, purtate de artistă de-a lungul anilor, în timpul concertelor și al spectacolelor de televiziune. Toate obiectele au fost donate de Margareta Pâslaru Muzeului Municipiului București.

O invitație a artistei care spune că "Fiecare exponat are o istorie care oglindește epoca. Varietatea abordată privind genuri muzicale interpretate în stil "pâslăresc", ritmuri sonore pe disc- de la rumba lentă, vals, foxtrot, tangou, cha-cha, mambo, sirtaki, până la twist, limbo, slow-rock, reggae, blues, shake - se află printre donații. Crescând într-o familie de artiști, am donat și lucrări în ulei, datând din 1886 până în 1948. Vă așteptăm, stimați colecționari! La plecare, veți primi un afiș cu autograf și poate un disc vinil turație 33 sau 45, dacă numiți melodia care vă lipsește din colecție".

Margareta Pâslaru a debutat, în anul 1958, pe scena unei case de cultură din București, iar un an mai târziu debuta la radio cu piesa "Chemarea Mării", compusă de George Grigoriu special pentru timbrul ei vocal special.


În anul 1960, Margareta Pâslaru apărea pentru prima oară la Televiziunea Română și în 1961, melodia "Chemarea Mării" devenea cea mai vândută melodie a casei de discuri Electrecord.


Recent Posts

See All