• Lumea in Stiri

Loterii cu milioane de dolari si studii universitare gratuite pentru americanii vaccinati


După exemplul statului Ohio, mai multe loterii cu premii de milioane de dolari vor fi organizate în Statele Unite pentru a relansa campania de vaccinare împotriva COVID-19, care stagnează în ultimele săptămâni.

Statul Maryland a anunţat lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane de dolari, deschisă rezidenţilor adulţi care se vor vaccina pe teritoriul acestui stat. Zilnic va fi tras la sorţi câştigătorul a 40.000 de dolari, iar loteria finală, programată de ziua naţională, în 4 iulie, va avea premii de 400.000 de dolari.

Și statul New York a anunţat că, între 24 şi 28 mai, în zece centre de vaccinare se vor distribui gratuit 10 milioane de bilete de loterie cu premii între 20 de dolari şi 50 milioane de dolari.

Ohio a fost primul stat care a avut iniţiativa unei loterii de un milion de dolari pentru persoanele care au făcut o doză de vaccin.

În paralel, o loterie pentru tinerii sub 17 ani vaccinaţi va oferi o bursă completă de patru ani la una dintre universităţile de stat din Ohio, un premiu atrăgător într-o ţară unde studiile superioare costă foarte mult. Alte state încearcă să încurajeze vaccinările oferind bere, pizza sau bilete la evenimente sportive, acestor inițiative adăugându-li-se şi altele private.


6 views0 comments