• Lumea in Stiri

Lucrare de arta semnata de Banksy in beneficiul sistemului de sanatate din Marea Britanie

Updated: Mar 23, 2021

Update: tabloul s-a vândut cu peste 20 de milioane de dolari, un record pentru anonimul artist britanic.

"Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că acest lucru va lumina puţin locul, chiar dacă este în alb şi negru", spunea celebrul artist anonim Banksy în nota ce însoțea opera intitulată Game Changer, pe care a oferit-o, în luna mai 2020, angajaţilor spitalului Southampton, din sudul Angliei.

Artistul urban speră să obţină acum peste 3 milioane de lire sterline în beneficiul serviciului public de sănătate din Marea Britanie, prin vânzarea acestui tablou, oferind "speranţă" în plină pandemie de coronavirus, scrie Agenția France Presse.

Banksy a donat "Game Changer" spitalului din Southampton în perioada primului val al pandemiei de Covid-19. Pânza, în alb negru, reprezintă un băieţel care se joacă cu o păpuşă -infirmieră cu mască şi capă de supererou, după ce şi-a aruncat figurinele reprezentându-i pe Batman şi Superman la gunoi.


O reproducere a operei scoasă mâine la licitație va rămâne expusă în spitalul care a primit donaţia.


Pentru Christie's, casa de licitaţii care organizează vânzarea, tabloul "constituie un omagiu personal adus celor care continuă să inverseze cursul pandemiei".


Valoarea de vânzare a operei "Game Changer" este estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire sterline.


12 views0 comments