• Lumea in Stiri

Lumina soarelui si coronavirusul


Datele statistice furnizate de ţări grav afectate de pandemie, precum Marea Britanie, Italia şi Statele Unite, sugerează că zonele însorite 'sunt asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19', potrivit cercetătorilor de la Universitatea Edinburgh.

Autorii studiului publicat în British Journal of Dermatology, arată că 'o expunere mai mare la radiaţia ultravioletă A' este 'asociată cu o mortalitate mai mică asociată COVID-19'.

Cercetătorii Universității din Edinburgh au comparat numărul deceselor asociate COVID-19 în Statele Unite din ianuarie și până în aprilie 2020 cu nivelurile de raze ultraviolete din peste 2000 de districte, înainte de a aplica aceeaşi metodă pentru alte două ţări, Marea Britanie şi Italia.

Statele Unite, Marea Britanie şi Italia au raportat unele dintre cele mai mari bilanţuri de decese asociate pandemiei, însă numărul acestora a scăzut semnificativ în lunile de vară.

Cele mai multe ţări din Asia şi din Africa au raportat mortalitate mai scăzută pe întreaga durată a pandemiei.

'Relaţia dintre mortalitatea COVID-19, anotimp şi latitudine a fost destul de izbitoare', spune Chris Dibben, coautor al cercetării care a încercat să stabilească și un posibil impact al vitaminei D, considerată pe scară largă drept un inhibitor pentru cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus. Dar concluziile spun că 'expunerea la soare ar putea să reducă decesele de COVID-19 într-o manieră independentă faţă de vitamina D'.

Alte studii recente au consolidat teoria potrivit căreia petrecerea timpului în aer liber scade probabilitatea de a dezvolta COVID-19.

Studiul integral poate fi citit aici


Recent Posts

See All