• Lumea in Stiri

Mai multe străzi din Timișoara devin pietonaleMai multe străzi din orașul Timișoara vor fi închise pentru mașini, iar pe carosabil vor fi organizate activități pentru membrii comunității.

Proiectul lansat de Primărie se numește „Străzi pentru comunitate” și se va desfășura în weekend.

Principalele străzi din centrul orașului Timișoara vor fi blocate pentru circulația auto sâmbătă și duminică.

În acest weekend vă invit să sărbătorim, pe câteva artere principale de circulație, două zile libere de mașini: Străzi pentru Comunitate. La plimbări cu prietenii, familia, animalele de companie și bicicleta, la competiții sportive, muzică, film, spectacole, conversație și apropiere între noi, după anul greu de pandemie. Vă chem la bucurie și joc, în loc de enervare în trafic și poluare. Pentru două zile, se mută în stradă teatre de păpuși, grădini, filme de cinema pentru copiii și adulții care vor să afle despre încălzirea globală, bistrouri și cofetării, săli de fitness, asociații și cluburi sportive, trupe locale de muzică, emisiunile pentru copii de la Radio Timișoara, expoziții (și cu vânzare) de materiale sportive și de mijloace de transport alternative”, a anunțat, pe Facebook, primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz.

Potrivit primarului Fritz, în zonă va fi amenajat și un centru de vaccinare anti-COVID 19.

Dacă nu te-ai vaccinat încă împotriva Covid, vei avea ocazia să o faci pe drumul dintre un suc de fructe și filmul Geostorm - Pericol global, care va rula sâmbătă, de la 21:00. Punctul de vaccinare este amplasat în centru, lângă Spitalul Militar”, a precizat Fritz.

Primarul a mai spus că evenimentul este „un preambul pentru viitorul Timișoarei” în condițiile în care edilii lucrează „la o mai echitabilă împărțire a spațiului public între participanții la trafic”.

11 views0 comments