• Lumea in Stiri

Mana lui Dumnezeu, simbol al compasiunii in pandemie


Metodă inedită în Brazilia pentru a încălzi mâinile bolnavilor aflați la terapie intensive: asistentele au umplut cu apă caldă perechi de mănuși chirurgicale pe care le-au legat și le-au pus peste mâinile bolnavilor.

Un jurnalist a făcut publică pe Twitter fotografia cu mănușile care au devenit simbol al compasiunii, al empatiei și al dorinței de a le da încredere bolnavilor că nu sunt singuri și că vor fi bine.

Jurnalistul descrie această soluţie drept "Mâna lui Dumnezeu": "Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil."


Fotografia a strâns mii de aprecieri pe Twitter și a devenit virală. Oamenii au spus că o astfel de atingere este foarte necesară în perioade atât de dificile.


Brazilia este una dintre țările grav afectate de panedemie. A înregistrat joi peste 4.000 de morți de COVID-19 în 24 de ore pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, iar creșterea cazurilor este alimentată de varianta braziliană a virusului, mult mai contagioasă.

13 views0 comments