• Lumea in Stiri

Maraton de vaccinare după pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc. Un călugăr franciscan se va vaccina

Updated: May 21


După slujba Rusaliilor Catolice, de la Șumuleu Ciuc, care are loc în acest weekend, va fi organizat un maraton de vaccinare .


Organizatorii au anunţat că un îndrăgit călugăr din zonă, Călugărul franciscan Böjte Csaba, care are grijă prin fundaţia sa de copiii orfani sau defavorizaţi din toată Transilvania, se va vaccina.


Maratonul vaccinării va fi organizat în curtea spitalului din vecinătatea bisericii franciscane.

Călugărul care a anunţat că se va vaccina a fost foarte bolnav, diagnosticat cu COVID-19 în noiembrie 2020.


Se vaccinează acum, deşi a avut suficienţi anticorpi, şi pentru a da un exemplu celor cărora le este teamă sau au îndoieli. Maratonul de la pelerinajul catolic este o ocazie şi pentru cei care vin la procesiune din mediul rural să se imunizeze, dacă vor dori acest lucru. De asemenea, sunt aşteptaţi şi locuitori din Miercurea Ciuc, indiferent că vor participa sau nu la pelerinaj. Imunizarea se va face fără programare , cu vaccinul Pfizer şi Johnson&Johnson .


Tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile Catolice, închinat Fecioarei Maria, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est.Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc are o istorie de peste 450 de ani, în centrul său fiind statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, aflată în Biserica Franciscană.


Anul trecut, evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei, iar acum 2 ani, la el a participat Papa Francisc, aflat atunci în vizită în România.


Cu acest prilej a fost scoasă din biserică statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial. Suveranul Pontif a oficiat o slujbă închinată Fecioarei Maria şi a oferit un trandafir de aur sanctuarului marian, aşa cum face când merge la locurile de pelerinaj dedicate Maicii Domnului.

11 views0 comments