• Lumea in Stiri

Marea Britanie va ajunge la imunitatea colectiva luni


Marea Britanie, care a vaccinat anti-COVID-19 peste jumătate din populaţia adultă, va ajunge la aşa numita 'imunitate colectivă' pe 12 aprilie, potrivit calculelor publicate de University College London.

Datele studiului arată că protecţia populaţiei împotriva coronavirusului, fie prin intermediul vaccinării fie pentru că s-au vindecat de boală, va ajunge la 73,4 % din populaţie la 12 aprilie, dată la care este prevăzută a doua etapă de relaxare a restricţiilor.

Procentul, potrivit experţilor universităţii, este suficient pentru a spune că s-a ajuns la 'o imunitate de turmă', cunoscută şi ca imunitate colectivă sau de grup, care are loc atunci când un număr suficient de persoane este protejat împotriva unei infecţii şi acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

The Daily Telegraph, ziarul care a publicat datele studiului, a subliniat eficacitatea modelului utilizat de universitate, deoarece înregistrează în timp real numărul deceselor, al infectărilor, vaccinărilor şi al spitalizărilor.

Luni începe a doua fază de relaxare a restricţiilor în Mare Britanie, cu redeschiderea magazinelor neesenţiale, saloanelor de coafură şi a sălilor de sport.