• Lumea in Stiri

Marea Neagră: Imagini spectaculoase cu zeci de căluți de mare, filmați de un scafandru/VIDEO

Updated: May 27, 2021Un scafandru militar din Constanța, Pascale Roibu, a filmat în adâncuri, zeci de căluți de mare prinși de o frânghie.

Imaginile spectaculoase au fost postate pe Facebook .

Cel care a surprins imaginile, Pascale Roibu, a lansat mai multe cărți dedicate activității de scafandru și descoperirilor făcute.


Căluții de mare reprezintă o specie protejată în Marea Neagră. Este un pește care nu are, însă, importanță economică. În unele țări, inclusiv în România, se usucă și se vinde ca "ornament" sau „amintire". Se poate folosi și ca pește de acvariu, cu apă marină.


În Marea Neagră există aproape 50 de specii de căluți de mare. Predominant, este căluțul de mare comun.


Este o creatura timidă, ce se sperie ușor și încearcă să-și ascundă privirea, din această cauză, multor fotografi subacvatici li se testează răbdarea până când reușesc să obțină o poză reușită din față sau măcar din profil.

Caii de mare sunt vietăți extrem de fragile. Deși fac parte din categoria peștilor, înfățișarea lor nu arată acest lucru. Există 47 de specii diferite de cai de mare și 14 dintre aceștia au fost descoperiți în ultimii ani.

Cel mai mic cal de mare, calul de mare al lui Satomi, care a fost descris abia în 2008, are o lungime de doar o jumătate de centimetru. Locuiește în apele Brunei, Indonezia și Malaezia.

Căluții de mare au capacitatea de a-și schimba culoarea și forma pentru a se amesteca cu mediul lor.Se hrănesc cu alge și crustacee mici, iar pentru a se ascunde de prădători se bazează pe camuflaj.

Trăiesc, în medie, patru ani. Din acest motiv, căluții de mare sunt monogami și unele specii se împerechează pe viață.

Aceste viețuitoare rămân fidele unui singur partener, iar dacă unul dintre ei moare, după o vreme moare și celălalt de singurătate.


Foto &Video: PAscale Roibu


709 views0 comments