• Lumea in Stiri

Medicii din India avertizeaza oamenii sa nu mai foloseasca balegarul pentru tratarea COVID-19


Medicii din India au avertizat populația să nu mai folosească bălegarul și urina de vacă împotriva COVID-19, deoarece nu există dovezi științifice pentru eficacitatea acestui așa-zis tratament care, în plus, riscă să răspândească și alte boli.


Pandemia de coronavirus a devastat India, unde s-au înregistrat aproape 23 de milioane de cazuri de Covid-19 și peste 246 de mii de decese raportate până acum.


Experții spun că numărul real ar putea fi de cinci până la 10 ori mai mare, iar oamenii din întreaga țară se luptă să găsească paturi de spital, oxigen sau medicamente, mulți murind din cauza lipsei de tratament.Potrivit Reuters, în statul Gujarat din vestul Indiei, unii credincioși se duc la adăposturile pentru vaci o dată pe săptămână pentru a-și acoperi corpurile cu bălegar și urină de vacă, în speranța că le va spori imunitatea împotriva coronavirusului sau îi va ajuta să se recupereze.


În hinduism, vaca este un simbol sacru al vieţii şi pământului, iar timp de secole hinduşii au folosit balega de vacă pentru a-şi ”curăţa” locuinţa şi în rugăciuni rituale, crezând că are proprietăţi teraputice şi antiseptice.

Medici şi cercetători din India şi din întreaga lume au avertizat în mod repetat împotriva unor ”tratamente alternative” împotriva covid-19, subliniind că pot conduce la un fals sentiment de siguranţă şi complica probleme de sănătate.


65 views0 comments