• Lumea in Stiri

Medicul-erou Catalin Denciu, premiat de OMS pentru sacrificiul sau


Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a lăudat în cadrul adunării generale a Organizației pe medicul Cătălin Denciu pentru curajul de care a dat dovadă încercând să salveze pacienții de la Spitalul din Piatra Neamț din incendiul de anul trecut.


El a mai spus că OMS îl onorează pe medicul-erou printr-un premiu pentru ”serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care le-a dat.


”Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului”, a spus șeful OMS.”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a mai spus șeful OMS, care a invocat și alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie.


Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, potrivit directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.