• Lumea in Stiri

Mesajul cu care Nadia Comăneci a marcat 45 de ani de la prima notă de 10 / VideoLa 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, Nadia Comăneci a publicat duminică, 18 iulie, pe rețelele sociale un mesaj .


Este vorba de un filmuleţ în care poartă ţinută de concurs şi face un mic element acrobatic, în faţa unei camionete în ediţie limitată, cu logoul JO, pentru care îi mulţumeşte soţului său Bart Conner.


“O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner”, a scris Nadia Comăneci.


În 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, celebra româncă a obţinut şi primul 10 din istoria gimnasticii, uimind o lume întreagă. Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, pe ecran a apărut atunci nota 1.00.Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).


Puteți citi aici povestea primului 10 din istoria gimnasticii.

32 views0 comments