• Lumea in Stiri

Mierea și frumusețea

Updated: May 22, 2021

Doina Crețu, jurnalist specializat în Sănătate

Despre valoarea terapeutica a produsele apicole cred că știe toată lumea.


Aș vrea să vă recomand un amestec de miere și scorțisoara care v-ar putea fi de ajutor zilele acestea.


De mult nu am mai avut un așa interes crescut pentru... aspectul agreabil. Putem reuşi şi fără să cumpărăm produse cosmetice scumpe.


Dacă vă sâcâie o acnee rebelă, faceți o pastă din trei linguri de miere si o linguriță de scorțișoară pudră.


Aplicați această pastă pe coșuri, seara înainte de culcare si spălați-o cu apa calduță, în dimineața urmatoare. Tratamentul, aplicat timp de două săptămâni, curăţă tenul în totalitate.


Eczemele, herpesul și alte infecții ale pielii se vindeca dacă se ung zonele afectate cu un amestec de miere si scorțișoara pudră, în aceeași proporție: trei linguri de miere și o linguriță de scorțișoară.


Cei care se plâng de căderea părului sau calviție pot aplica pe păr, înainte de baie, o pastă alcatuită dintr-o lingură de miere, o linguriță de scorțișoară pudra și ulei de măsline fierbinte.


Amestecul se lasă sa acționeze 10 - 15 minute, după care se spală părului şi se clăteşte cu oţet.


Cum bine se știe, excesele alimentare au răsunet negativ si asupra aspectului pielii. Dacă urmează să aveți o masă copioasă, începeţi cu 2 linguri de miere amestecate cu un praf de scorţişoară.


Această combinţaţie înlătură aciditatea si ajută la digestia celor mai grele mâncăruri. Si nu uitaţi: frumuseţea este şi rezultatul a ceea ce gândiţi. Răutatea naște riduri. Fiţi buni şi veţi fi şi frumoşi.


48 views0 comments