• Lumea in Stiri

Minunile pe care le poate face castravetele

Doina Crețu, jurnalist specializat pe Sănătate

Cred că ați aflat de gradinarii care își aruncă la gunoi producția de castraveți, pentru că nimeni nu o vrea. Mare păcat!


Medicina naturistă prezintă castravetele drept ceva mai mult decât o legumă potrivită pentru salate și mâncăruri ușoare, de vară. Cercetătorii i-au descoperit proprietati uimitoare.


Conţine majoritatea vitaminelor de care organismul are nevoie într-o zi. Un singur castravete conține compelxul de vitamine B, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu.


Aşadar, vă încearcă oboseala? Nu vă uitaţi după ceaşca revigorantă de cafea. Mai bine ronţăiţi un castravete. Castraveții sunt o bogată sursă de vitamine și carbohidrați care redau energeia.


Vine concediul şi celulita vă încurcă socotelile?Ei bine, tot castravetele vă aranjează pentru plajă.


Freacaţi câteva felii pe zonele problemă și rapid pielea va arăta mult mai bine. Substanțele din castravete stimulează colagenul din piele și o vor face să fie mai fermă. În acest mod se reduc semnele vizibile de celulita și chiar și ridurile.


Tineţi o cură de slabire și foamea vă dă neîncetat târcoale? Mâncaţi câteva felii de castravete. Păcălesc foamea şi oferă nutrienții de care avem nevoie, fără să afecteze dieta de slăbit.


Vă confruntaţi cu mahmureala sau cu o durere de cap? Tot castravetele poate rezolva disconfortul. Rontăiți cu încredere!


Si o reţetă ieftină, de combătut stresul: Puneţi felii de castravete într-o oală cu apă fierbinte. Se va emana o aromă proaspătă și relaxantă.


Stiințific, este demonstrat că această aromă reduce stresul mamelor cu copii mici și înviorează mintea celor care se pregătesc pentru examene.

253 views0 comments