• Lumea in Stiri

Muzeul Prado din Madrid, primul muzeu care oferă tururi online speciale pentru o singură expoziție„Pasiuni mitologice” devine prima expoziție a Muzeului Prado care are propriul sau tur virtual.


Contra cost, iubitorii de arta se pot bucura de lucrările expuse în galeriile spaniole la calitatea maxima disponibila în ceea ce privește redarea imaginii.Pot fi văzute lucrări de Tiziano, Veronese, Allori, Rubens, Ribera, Poussin, Van Dyck, Velázquez.


Turul virtual este disponibil în spaniola sau engleza pentru 2,50 euro pe site-ul Muzeului Prado.


În muzeu, expoziția vă putea fi vizitata până pe 4 iulie însă online ar putea rămâne disponibila pentru o perioada mai îndelungată, lucru care ar crea un nou model și pentru alte muzee.


Turul începe cu unul dintre curatorii expoziției, care a înregistrat un mesaj de bun venit în galerii, așa cum își întâmpină vizitatorii și atunci când vin la muzeu.


Apoi prezinta conceptul vernisajului „Pasiuni mitologice” și fiecare vizitator poate alege să parcurgă turul virtual cu sau fară ghidul audio, textul de camera sau etichetele lucrărilor.Expoziția reunește 29 de lucrări: 16 de la Prado și 13 împrumutate de la alte muzee, printre care National Gallery din Londra și din Scoția, dar și Muzeul Isabella Stewart Gardner.


Puteți afla mai multe despre expoziție aici: https://www.museodelprado.es/en/whats-on/exhibition/mythological-passions-tiziano-veronese-allori/0fe29f8e-c205-af98-9306-51b5b1f26675

16 views0 comments

Recent Posts

See All