• Lumea in Stiri

Naufragiul vasului Titanic, recreat într-un escape-room, la ParisPe 31 mai 1911, avea loc lansarea la apă a vasului Titanic, cel mai mare pachebot din lume la vremea când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912.

Povestea o știți: după 4 zile de la plecarea din Southampton, vasul s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat în dimineața următoare. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 în unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Tot într-o zi de 31 mai, dar în 2009, a încetat din viață britanica Millvina Dean, ultima supraviețuitoare a naufragiului vasului „Titanic”.

Astăzi, la 109 ani de la scufundarea Titanicului, la Paris un om de afaceri a avut ideea de a reface momentul naufragiului într-un escape room.Escape room-ul se numeste “Majestic Escape Game” si se află în zona Les Halles, în locul unui cinematograf legendar al Parisului.

Experiența propusă este supraviețuirea unui naufragiu, mai exact cel de pe nava Titanic. Participanii joacă, practic, rolul actorilor din cunoscutul film: sunt îmbarcați pe Titanic, apoi trebuie să găsească o cale de supraviețuire, pentru a nu se scufunda.


Escape Room-ul are inclusiv apă. Tot timpul le este, însă, alături un ofițer. Locul are și efecte sonore - strigăte de panică ale altor naufragiați , în timp ce nivelul apei crește.

Un escape room cu aceeași temă este și în Statele Unite ale Americii.


38 views0 comments