• Lumea in Stiri

Nou efect pe termen lung in cazul persoanelor care s-au imbolnavit de COVID-19


Oboseala, pierderea simțului mirosului, gustului și durerea în piept sunt unele dintre cele mai cunoscute consecințe, pe termen mai lung sau mai scurt, ale pacienţilor, care au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Însă, potrivit ultimelor rezultate ale cercetărilor, aproape un sfert dintre cei care au trecut prin boală se confruntă cu căderea părului.

Studiul, publicat în revista medicală britanică "The Lancet", arată că 359 de persoane din 1.655 spitalizate în Wuhan, respectiv 22 %, și-au pierdut părul la șase luni după ce au fost externate din spital, potrivit publicației Daily Mail.


Anterior, și specialiști ai Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au constatat că pierderea părului poate fi un efect pe termen lung al COVID-19, potrivit healthline.com.

Un studiu din noiembrie 2020 a investigat simptomele cu debut tardiv ale COVID-19 într-un grup mic de 63 de participanți. Printre cei 58 de participanți incluși în analiză, 14 (24,1%) au raportat căderea părului. În acest studiu, timpul mediu de la debutul bolii și până la pierderea vizibilă a părului a fost de aproape două luni.


6 views0 comments