• Lumea in Stiri

Număr record de accidente în care sunt implicaţi elani


Un număr record de accidente în care au fost implicaţi elani şi trenuri a fost înregistrat în nordul Suediei. 204 astfel de coliziuni au fost consemnate în mai puţin de trei săptămâni, o creştere inexplicabilă, comparativ cu anii precedenți, potrivit televiziuni publice suedeze SVT.

Anul trecut au avut loc 13 accidente în care au fost implicaţi elani şi trenuri. În 2017, 2018 şi 2019 s-au îregistrat 36, 51, respectiv 27 de astfel de incidente.

Explicația situației extraordinare din această iarnă ar fi căderile masive de zăpadă care au determinat animalele să se apropie de drumuri şi de căile ferate. Dar numărul de accidente în care sunt implicați renii a crescut și pe șosele.


Deocamdată autoritățile nu au găsit o soluție. “Gardurile contra faunei sălbatice pot ajuta la reducerea numărului de accidente, însă vor cauza alte probleme, cum ar fi perturbarea rutelor naturale de migraţie utilizate de elani. Construcţia unor astfel de garduri ar reprezenta, de asemenea, o provocare economică". a spus Roger Nilsson, purtător de cuvânt al Administraţiei Suedeze pentru Transporturi, agenţia responsabilă cu întreţinerea şi operaţiunile căilor ferate din ţară, pentru SVT.