• Lumea in Stiri

O abatie belgiana a reluat productia de bere dupa 200 de ani


Călugării de la Abaţia Grimbergen din Belgia au reînceput să producă bere după mai bine de două secole, folosind o instalaţie specială pentru o ediţie a băuturii de masă.

Preotul Karel Stautemas susține că fabricarea berii a fost o a ''doua viaţă'' pentru abaţiile belgiene, iar comunitatea celor 15 canoane norbertine a fost entuziasmată de reluarea activităţii.


Noua staţie de producţie doreşte să combine o tradiţie de 900 de ani a fabricării berii, descrisă în cărţile din biblioteca abaţiei, cu noi tehnici şi inovaţii pentru trei noi sortimente de bere Grimbergen. În plus, vor fi folosite în principal recolte locale, chiar hamei şi ierburi din grădinile abației, și vechi tehnici, precum limpezirea băuturii cu un vechi os de vacă și malț afumat.


Abaţia, a cărei emblemă este o pasăre phoenix cu motto-ul latin ''Ardet nec consumitur'' (''Ars, dar nu distrus''), a ars de două ori din temelii şi a fost jefuită de trupele franceze în 1798, punând capăt unei tradiţii de fabricare a berii care datează din secolul al XII-lea.


49 views0 comments