• Lumea in Stiri

O biserică a ieșit la suprafața unui lac după mai bine de 40 de ani / Foto


O biserică din secolul XIX a reieșit la suprafața apei unui lac din Mexic după ce timp de decenii a fost scufundată, ca rezultat al unei secete care afectează regiunea,.


Biserica Fecioarei Durerilor a dispărut în 1979 când a fost construit barajul Purisima și a îngropat localitate El Zangarro, a scris Mexico News Daily.


Virgen de los Dolores (sau „Fecioara Durerilor”) a fost construită în anul 1898, iar de 40 de ani se afla în mijlocul unui lac din Mexic.


Întreaga comunitate a orașului El Zangarro a fost forțată să își abandoneze căminul din cauza inundațiilor. În zonă a fost construit Barajul Purisima, iar lacul avea să poarte același nume.


Istoria orală ne spune că localnicilor le-a fost foarte greu să părăsească locul, nu doar din cauza clădirilor, ci din cauza sentimentului de apartenență la el. Câțiva au rezistat până au văzut că era deja o realitate că apa va ajunge și va acoperi întregul oraș”, a spus Dulce Vazquez, directorul arhivelor municipale locale pentru ziarul mexican Milenio.


Dar o secetă recentă care a afectat orașul Guanajuato și zona din jur în ultimele luni a readus biserica istorică la lumină.


5,303 views0 comments