• Lumea in Stiri

O comoară găsită de pescari în burta unui cașalot


Un grup de pescari din Yemen a descoperit în cadavrul unui cașalot care plutea în Golful Aden o cantitate de ambră gri în valoare de 1,5 milioane de dolari, informează BBC.


Ambra cenușie este o substanță rară, „fabricată” în intestinul caşaloţilor. Este unul dintre cele unul dintre cele mai scumpe ingrediente folosite în parfumerie, fiind utilizată ca fixator al mirosului în parfumurile de lux.


Descoperirea a însemnat pentru ei o reușită extraordinară, care le-a schimbat viața. Au împărțit profitul în mod egal și i-au ajutat și pe cei în nevoie din satul lor.


Și-au cumpărat case, mașini și bărci, dar spun că vor continua să pescuiască.

"Un pescar din Seriah ne-a chemat în acea dimineață și ne-a spus că este o balenă în larg și ar putea conține ambră gri. Am zis că mergem să vedem. Când ne-am apropiat, mirosul era groaznic, dar am bănuit că această balenă are ceva în ea. Am agățat-o cu un cârlig și am adus-o la țărm, unde am tranșat-o ca să vedem ce are în stomac. Și acolo era ambră gri. Mirosul era greu, dar erau mulți bani", a povestit unul dintre pescari.409 views0 comments