• Lumea in Stiri

O doza de suc ar putea salva lumea de SARS-CoV2


Toate particulele SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, existente în acest moment la nivel global ar putea încăpea cu uşurinţă într-o singură doză de suc, arată calculele unui matematician britanic, care încearcă, de fapt, să atragă atenția cât de mult rău poate face o particulă virală minusculă.

Folosind datele referitoare la rata globală a noilor infectări cu SARS-CoV2, asociate cu estimări ale încărcăturii virale, Kit Yates, expert în matematici la Universitatea Bath din Marea Britanie, a calculat că în orice moment în lume există circa două cvintilioane - echivalentul a două miliarde de miliarde - de particule virale SARS-CoV-2.

Luând în calcul chiar şi proteinele spike ale coronavirusului care ies în afară şi faptul că particulele sferice vor lăsa spaţii goale atunci când sunt aşezate unele lângă altele, totalul tot este mai mic decât o cutie de suc de 330 de mililitri, a spus Kit Yates.

''Este uimitor să constatăm că tot necazul, disfuncţionalităţile, dificultăţile şi pierderile de vieţi care s-au întâmplat anul trecut ar putea constitui o cantitate atât de mică'', spune Kit Yates.


12 views0 comments